Slide background

El relato que acompaña al público en todo el recorrido del Pesebre Viviente de Corbera de Llobregat está basado en los textos evangélicos de Lucas y Mateo. A éstos, se añaden otros creados expresamente para este espectáculo, sin olvidar expresiones populares navideñas en prosa y verso.

 

La salutació:
“Bona i santa nit, Déu vos guard!
Amb aquestes paraules d’estimació familiar, Corbera us dóna a tots vosaltres,  amics, visitants  del  Pessebre Vivent, la benvinguda,…”


L’Anunciació de l’àngel a Maria
“Al sisè mes, Déu envià l’àngel Gabriel a un poble de Galilea anomenat Natzaret, per   dur un missatge a una noia, promesa amb un descendent de David, que es deia Josep, i  el nom de la noia era Maria.”


El naixement
“Mentre eren allà es van complir els dies i va néixer el seu Fill, el Primogènit. Ella l’embolcallà i el posà en una menjadora, perquè no havien trobat lloc a l’hostal”.

“S’aparegué un àngel del Senyor als pastors de l’encontrada i la glòria del Senyor els va envoltar amb la seva llum, i es van espantar molt…” 


L’adoració
“Bona nit pastors, bona nit,
bon camí, bona petjada.
Porteu la pau en el cor,
la serena a la mirada.
Sentiu al pit la frescor d’una albada
i al respir tot l’aroma d’esperances.
Bona nit pastors, bona nit.”


Natzaret
“(…) hi habita el qui vol  fer de tot el món una gran família, on hi hagi progrés en la veritat, igualtat en la justícia,  respecte en la llibertat, unió en l’amor, que porti a tots el homes la pau!” 


Comiat
“Adéu-siau, visitants amics! Corbera us ha ofert, amb senzillesa, la millor  mostra del seu art, la intimitat dels seus sentiments i de la seva fe.”

_MG_8949_p

home