Slide background

El relat que acompanya el públic en tot el recorregut del Pessebre Vivent de Corbera de Llobregat està basat en els textos evangèlics de Lluc i Mateu als qual s’hi afegeixen altres textos creats expressament per aquest espectacle, sense oblidar expressions populars nadalenques en prosa i vers.

 

La salutació
“Bona i santa nit, Déu vos guard!
Amb aquestes paraules d’estimació familiar, Corbera us dóna a tots vosaltres, amics, visitants del Pessebre Vivent, la benvinguda,…”

 

L’Anunciació de l’àngel a Maria
“Al sisè mes, Déu envià l’àngel Gabriel a un poble de Galilea anomenat Natzaret, per dur un missatge a una noia, promesa amb un descendent de David, que es deia Josep, i el nom de la noia era Maria.”

 

El naixement
“Mentre eren allà es van complir els dies i va néixer el seu Fill, el Primogènit. Ella l’embolcallà i el posà en una menjadora, perquè no havien trobat lloc a l’hostal”.

“S’aparegué un àngel del Senyor als pastors de l’encontrada i la glòria del Senyor els va envoltar amb la seva llum, i es van espantar molt…”

 

L’adoració
“Bona nit pastors, bona nit,
bon camí, bona petjada.
Porteu la pau en el cor,
la serena a la mirada.
Sentiu al pit la frescor d’una albada
i al respir tot l’aroma d’esperances.
Bona nit pastors, bona nit.”

 

Natzaret
“(…) hi habita el qui vol fer de tot el món una gran família, on hi hagi progrés en la veritat, igualtat en la justícia, respecte en la llibertat, unió en l’amor, que porti a tots el homes la pau!”

 

Comiat
“Adéu-siau, visitants amics! Corbera us ha ofert, amb senzillesa, la millor mostra del seu art, la intimitat dels seus sentiments i de la seva fe.”

_MG_8949_p
home